preskoči na sadržaj
Događanja

Najnovije upute vezane uz suzbijanje epidemije izazavane COVID 19 nalaze se na poveznici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 8. 11. 2021. 11:20

Raspored termina za individualne razgovore s razrednicima i predmetnim učiteljima

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 21. 10. 2021. 08:55

Sjećanje na žrtvu Vukovara

I ove smo se godine sjetili žrtve Vukovara i odali počast svim braniteljima koji su dali svoj život za našu slobodu. U Belici su u ime svih učenika svijeće zapalile predsjednica i zamjenica Vijeća učenika Marta Borković i Marta Sabol. U Gardinovcu su učenici zajedno s učiteljicama zapalili svijeće. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 17. 11. 2021. 17:27

Tjedan školskog doručka

Doručak je najvažniji obrok dana, koji nam daje energiju za učenje i poboljšava koncentraciju. Povrće i voće je dobitna kombinacija za naš rast i razvoj. Naši prijedlozi i preporuke za povrtni doručak se nalaze u prezentaciji. Kliknite na poveznicu i isprobajte naše ideje. Dobar tek!

Učenici 7.a razreda

Video

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 8. 11. 2021. 09:37

Dan jabuka u 1.a

Naši prvašići su obilježili Dan jabuka. Roditelji Davida Čeha počastili su ih s vrećom slasnih jabuka. Izrađivali su jabuke od kolaža, crtali ih tušem i pastelama, čitali pjesmice i naravno, sladili se sa svojom učiteljicom Vesnom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 3. 11. 2021. 21:15

Mali informatičari

Učenici 1.a razreda hrabro su zakoračili u svijet programiranja uz Lego Spike Lego Wedo robote. Uz ove male digitalne prijatelje, programiranje nije teško. Programiranje Lego robota dio je aktivnosti obilježavanja Tjedna programiranja u našoj školi. Također smo se poigrali i s Ozobotom.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 29. 10. 2021. 20:51

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 22. 10. 2021. 20:38

Svjetski dan jabuka

U utorak, uoči Svjetskog dana jabuka 20. 10. 2021., učenici 3.b i 4.b razreda, na satu Domaćinstva, obilježili su Dan jabuka koji se u svijetu već tradicionalno obilježava od 1990. godine s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuka. Učenici su najprije proveli "slatki" istraživački rad o jabuci da bi se zatim bacili na rezanje jabuka, kreiranje zanimljivih dekoracija, a na kraju i na samu degustaciju. Svi učenici su se složili da je ovo bio "ukusan" zadatak.

Video

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 20. 10. 2021. 11:09

Kako započeti priču o našoj poljskoj avanturi kad ponestanu riječi već pri samom ulasku u bajkoviti Gdansk. U sklopu Erasmus+ projekta „Only sky is the limit for open hearts – Solidarity for equality“, u koji smo kao škola i zemlja partner već dvije godine aktivno uključeni, sudjelovali smo u mobilnosti učenika i učitelja od 3. do 8. listopada 2021. godine. Učenici: Ema Habula, Nina Turk, Roko Kolarić, Sven Kneklin, Saša Cmrečnjak, Barbara Ciglarić, Lana Toplek i Eni Vibović te učiteljice Marina Đura (voditeljica projekta), Ivana Pavlic, Silvija Micek i Valentina Miller uzbuđeno su dočekali dan polaska i polijetanja aviona iz Zračne luke „Franjo Tuđman“ prema najvećem aerodromu u Europi – Frankfurtu te nakon presjedanja, hvatanje leta za poljski Gdansk. Za neke od nas, prvi let avionom – neprocjenjivo.

 

Već prvog dana upoznali smo se i zbližili sa svim učenicima sudionicima projekta iz Sjeverne Makedonije i  Rumunjske, a posebno s našim dragim domaćinima Poljacima. Iako zbog epidemioloških mjera učenici ovaj puta nisu bili smješteni kod svojih domaćina u obitelji, veselih trenutaka nije nedostajalo. I samim dočekom na aerodromu uz hrvatske zastave i tople riječi dobrodošlice bili smo impresionirani. Domaćini su nam stvarno priredili dane za pamćenje. Svaki je bio ispunjen zabavnim aktivnostima koje su se uglavnom izvodile na otvorenom: od igre po gradu „Spy the help“ do radionica na pješčanoj plaži hladnog Baltika – „Using all our senses – losing all our senses“.

 

Nismo se mogli samo „igrati“ već su u planu bile i posjete znamenitostima i muzejima. Iako mnogi pomisle da je to nepotrebno i dosadno, nas su Muzej jantara i Europskog centra solidarnosti baš oduševili. Dokaz su, da ako su muzeji dobro i interaktivno zamišljeni, mogu biti izrazito zanimljivi svim uzrastima.

 

Svako doživljeno iskustvo nas je obogatilo i jedva čekamo ponoviti nešto takvo u Republici Sjevernoj Makedoniji.

 

                                                                                                                      Erasmusovci

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 18. 10. 2021. 20:09

Poziv na testiranje

Poštovani kandidati, 

u prilogu se nalaze pozivi za testiranje:

Obavijest kandidatima

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 15. 10. 2021. 20:20

Nagrađeni mentori naše škole

Tradicionalno svake godine Ured za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije organizira podjelu nagrada najboljim mentorima na školskim, županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama. Ovogodišnja svečanost organizirana je 11. listopada u zgradi Scheier u Čakovcu te popraćena prigodnim programom.

Iz naše škole nagrade, grafike poznatih međimurskih umjetnika Ruse Trajkove i Krešimira Hlebeca, zasluženo su primile učiteljice: Silvija Micek i Lidija Hertarić (pozvane na državnu smotru projekata iz područja Građanskog odgoja sa dva rada), Valentina Miller (pozvana na državnu smotru LiDraNo 2021. u pojedinačnom scenskom nastupu s dva rada) i Violeta Mak (za osvojeno 1. mjesto u odbojci za djevojke). Ovogodišnja svečanost posebna je i po tome što je Ured odlučio nagraditi i ravnatelje škola koje svake godine sudjeluju na natjecanjima i smotrama te potiču svoje djelatnike na izvrsnost i pružaju im, u skladu s mogućnostima,  svekoliku potporu. Hvala na tome ravnatelju Antunu Žuliću.

Svim mentorima čestitamo i veselimo se njihovim budućim uspjesima.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 14. 10. 2021. 22:41

Likovna izložba "Čovjek čovjeku"

Tradicionalna dječja likovna izložba „Čovjek čovjeku“, što se u sklopu Dana kajkavske riječi održava od 1970. godine u Zlataru, slikovitom gradiću u sjeveroistočnom dijelu Hrvatskog zagorja, okupila je  u subotu, 2. listopada, mlade likovne stvaraoce iz brojnih škola kajkavskoga govornog područja te njihove učitelje. Među 99 radova odabranih za izložbu našli su se i radovi naših učenika: Mure Kanižaj (mentorica: Vesna Herman), Nika Kocijana i Tene Mesarić (mentorica: Gordana Turk), Amalije Lerinc, a rad  Borne Bibera (mentorica: Emina Kefelja) je među nagrađenim radovima.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama! 

Izložba radova

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 10. 10. 2021. 22:04

O Europi dječjim očima

Društva „Naša djeca“ Opatija i Saveza DND uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova, raspisalo je likovno literarni natječaj u okviru projekta „Za dječji glas u Europskoj uniji“. Cilj projekta je povećanje znanja i vještina djece i mladih u Hrvatskoj o Europskoj uniji, njezinim vrijednostima i politikama za aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima na razini Europske unije.

Na natječaj pristiglo je više od 110 likovnih radova i 45 literarnih radova iz 18 osnovnih škola, 16 dječjih vrtića, 1 dječjeg doma, 1 dječjeg vijeća i 2 centra za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama. Među odabranim radovima za izložbu je rad naše učenice Nine Turk, koji je nastao pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Emine Kefelja.

 

Virtualno možete pogledati izložbu na poveznici

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 10. 10. 2021. 22:12

Uspjesi naših likovnjaka na Tjednu kajkavske kulture u Krapini

U okviru Tjedna kajkavske kulture Krapina 2021. u nedjelju 5. rujna 2021. otvorena je Izložba dječjeg likovnog stvaralaštva koja je dio dječjih svečanosti na kojima djeca njeguju govorenu, pisanu i pjevanu riječ KAJ, a ove godine obilježava tridesetšestu obljetnicu kontinuiranog održavanja. Na raspisani natječaj na temu zagorski pejzaž, licitari i tradicijske dječje igračke pristigao je zavidan broj dječjih likovnih radova, njih 314 iz 78 osnovnih škola iz 10 županija. Od mnoštva pristiglih radova stručno povjerenstvo za izložbu odabralo i likovne radove učenika naše škole: Elene Toth, Tene Mesarić čiji radovi su nastali pod mentorstvom njihove učiteljice Gordane Turk i rad Marka Lovreka i Tie Mlinarić čija mentorica je učiteljica likovne kulture Emina Kefelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 10. 9. 2021. 21:59

ŽELIŠ ZNATI? ŽELIŠ OSJEĆATI? ČITAJ!

Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva kulture i medija godinu 2021. proglasila je Godinom čitanja. To je dio Akcijskog  plana Nacionalne  strategije poticanja čitanja koja pridonosi razvoju kulture čitanja, usvajanja i razvijanja čitateljskih navika, poticanja čitanja iz zadovoljstva te oblikovanje kompetentih čitatelja.

Tijekom Godine čitanja osmišljene su i provode se brojne aktivnosti u knjižnicama diljem Hrvatske s ciljem usvajanja i razvijanja čitalačkih vještina, ljubavi prema čitanju, poticanje čitanja od najranije dobi, razvijanje vještina cjeloživotnog učenja i aktivnog čitanja.

I u našoj školskoj knjižnici planirane su i provodit će se brojne „radionice, pričaonice, kreativne čitaonice“… za učenike svih razreda osnovne škole.

 Sve informacije o Godini čitanja dostupne su na web stranici citaj.hr

Veselim se druženju u školskoj knjižnici i vjerujem da ćete aktivno sudjelovati u  našim zajedničkim aktivnostima, a čitanje će postati trajna potreba i navika.

 

                              „ Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 10. 9. 2021. 08:22

SATNICA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 5. 9. 2021. 18:38

Hrvatski olimpijski dan

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 19. 9. 2021. 21:03

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece

Poštovani roditelji i učenici,

u prilogu se nalaze korisni savjeti kako prebroditi ovu situaciju koja nije laka ni za roditelje ni učenike. 

Letak

Pedagoginja Mirela

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 17. 4. 2020. 08:56

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Micek  datum: 9. 11. 2021. 07:13
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

       

       

PROTOKOL RADA OŠ BELICA 2021./2022.

   


Korisni linkovi
Pomoć u učenju

obrazovanje
 • MZOS
 • AZOO
 • skole.hr


Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2011.

Ukupno: 368494
Ovaj mjesec: 208
Ovaj tjedan: 631
Danas: 208
preskoči na navigaciju